Pasta alla Genovese
Maaltijd
Hoofdgerecht
Keuken
Italiaans
,
Vegetarisch
Moeilijkheidsgraad
Middelmatig
Porties
Prep Tijd
4
10
minuten
Kook Tijd
10
minuten
Porties
Prep Tijd
4
10
minuten
Kook Tijd
10
minuten
Ingrediënten
40
gram
basilicum
2
kleine teentjes
knoflook
2
EL
pijnboompitten
1/2
TL
zout
(grof zeezout)
70
gram
parmezaan
gerapst
100
ml
olijfolie
400
gram
pasta
spaghetti
4
kleine
aardappel(en)
een restje gekookt aardappelen is perfect
300
gram
sperziebonen
Instructies
Kook de pasta volgens de voorgeschreven kooktijd gaar in een grote pot gezouten, kokend water.
Voeg gedurende de laatste 2 à 3 min het restje boontjes en aardappelen door om deze op te warmen.
Git alles samen af, maar houd 1 tas kookvocht bij.
Doe de uitgelekte pasta terug in de pan en zet op laag vuur.
Voeg het opgevangen kookvocht en de pesto toe en hussel alles nog zo’n 20 sec door elkaar.
Serveer direct, eventueel met extra geraspte kaas.