Paneer
Prep Tijd
30minuten
Kook Tijd
240minuten
Prep Tijd
30minuten
Kook Tijd
240minuten
Ingrediƫnten
  • 1liter melkbeste volle melk
  • 10ml azijnof citroensap
Instructies
  1. Breng de melk aan de kook.
  2. Voeg vervolgens de azijn of het citroensap toe en wacht tot de melk scheidt in witte vlokken en een waterachtige substantie.
  3. Giet de paneer door een fijne zeef en spoel na met water.
  4. Leg de paneer vervolgens in het midden van de theedoek, pak de hoekpunten bij elkaar en draai de theedoek aan om het overtollige vocht uit de paneer te persen.
  5. Leg de theedoek met de paneer op een bord of snijplank en plaats er iets zwaars bovenop. Laat de paneer op deze manier een aantal uur staan (max. 8uur) staan tot hij mooi stevig is.
  6. Je kan de paneer daarna in blokjes snijden en er bvb. Matar Paneer van maken.