Maïskoekjes met verse kruiden
Maaltijd
Bijgerecht
,
Voorgerecht
Keuken
Amerikaans
,
Vegetarisch
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk
Porties
Prep Tijd
4
10
minuten
Kook Tijd
15
minuten
Porties
Prep Tijd
4
10
minuten
Kook Tijd
15
minuten
Ingrediënten
300
gram
maïskolf
125
gram
bloem
zelfrijzende
1
ei(eren)
1
rode ajuin
fijngesnipperd
75
gram
geitenkaas
een harde soort (geraspt)
2
EL
verse kruiden
munt en koriander (gehakt)
peper en zout
arachideolie
om te bakken
100
ml
kokosmelk
Instructies
Zeef de bloem in een grote kom en voeg het ei toe.
Voeg al kloppend de kokosmelk toe tot je een glad en dik beslag bekomt.
Meng de maïskorrels, rode ui, kaas en kruiden door het beslag en kruid naar smaak met peper en zout.
Verhit de arachideolie in een koekepan en schep kleine hoopjes beslag in de pan.
Strijk de hoopjes beslag glad met ene lepel en bak de maïskoekjes 1 à 2 min aan elke kant tot ze goudbruin en gaar zijn.
Leg de reeds gebakken maïskoekjes op een bord en houd ze warm in een op 70°C voorverwarmde oven?