Mac & Cheese
Maaltijd
Hoofdgerecht
Keuken
Amerikaans
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk
Seizoen
Herfst
,
Winter
Porties
Prep Tijd
2
porties
10
minuten
Kook Tijd
25
minuten
Porties
Prep Tijd
2
porties
10
minuten
Kook Tijd
25
minuten
Ingrediënten
Voor de korst
1
tas
broodkruim
1
klein teentje
knoflook
1
TL
parmezaan
Voor de macaroni
4
tassen
pasta
gekookte macaroni, penne, farfalle, …
1
tas
doperwten
diepgevroren
1/2
tas
gekookte ham
blokjes zijn het lekkerst, maar je kan natuurlijk ook schijfjes gebruiken
3
tassen
kassaus
Instructies
Voor de korst
Smelt de boter en voeg de fijngehakte knoflook toe.
Meng de gesmolten boter met het broodkruim, de kaas en een beetje zout en zet opzij.
Voor de macaroni
Maak de kaassaus volgens
dit recept
. Trek hiervoor +/- 20 minuten uit.
Meng het gekookte restje pasta met de erwten, de blokjes ham en de kaassaus.
Schep het pastamengsel in een oveschaal en strooi het broodkruimmengsel erover.
Bak de Mac & cheese gedurende +/- 25 min in een op 180°C voorverwarmde oven tot alles goed warm en de korst mooi goudbruin is.