Mac & Cheese
Porties Prep Tijd
2porties 10minuten
Kook Tijd
25minuten
Porties Prep Tijd
2porties 10minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediënten
Voor de korst
Voor de macaroni
  • 4tassen pastagekookte macaroni, penne, farfalle, …
  • 1tas doperwtendiepgevroren
  • 1/2tas gekookte hamblokjes zijn het lekkerst, maar je kan natuurlijk ook schijfjes gebruiken
  • 3tassen kassaus
Instructies
Voor de korst
  1. Smelt de boter en voeg de fijngehakte knoflook toe.
  2. Meng de gesmolten boter met het broodkruim, de kaas en een beetje zout en zet opzij.
Voor de macaroni
  1. Maak de kaassaus volgens dit recept. Trek hiervoor +/- 20 minuten uit.
  2. Meng het gekookte restje pasta met de erwten, de blokjes ham en de kaassaus.
  3. Schep het pastamengsel in een oveschaal en strooi het broodkruimmengsel erover.
  4. Bak de Mac & cheese gedurende +/- 25 min in een op 180°C voorverwarmde oven tot alles goed warm en de korst mooi goudbruin is.