Linzerkoekjes met een restje confituur
Porties Prep Tijd
36koekjes 30minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
12minuten 3uur
Porties Prep Tijd
36koekjes 30minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
12minuten 3uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Rooster de amandelen 6 à 8 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven tot ze beginnen te geuren en laat ze vervolgens afkoelen.
  2. Hak de amandelen samen met 1/4 kopje suiker fijn in een blender en zet opzij.
  3. Meng in een grote kom de bloem met het bakpoeder, zout en de kaneel.
  4. Mix de boter samen met de resterende suiker met een mixer tot deze zacht en romig is. Meng vervolgens het ei en de vanille erdoor.
  5. Zet de mixer op een lagere stand en meng geleidelijk aan het amandelpoeder en vervolgens de bloem erdoor tot je deeg net een geheel vormt. Mix het deeg niet te lang.
  6. Verdeel het deeg in 2, rol er een bal van en laat deze – verpakt in vershoudfolie – 3 uur rusten in de ijskast.
  7. Vet je werkblad in met een beetje olie en rol elke deegbal uit tot een dikte van +/- 3mm.
  8. Steek met een ronde koekjesvorm van +/- 5cm diameter koekjes uit en leg ze op en met bakpapier beklede bakplaat met telkens 2,5 cm ruimte tussen elk koekje.
  9. Steek nu met en kleinere koekjesvorm (+/- 20 mm diameter) een gaatje uit het midden van de helft van de koekjes. Eventueel kan je je restjes deeg die je overhebt na het uitsteken, opnieuw kneden en uitrollen om nog meer koekjes te maken.
  10. Bak de koekjes gedurende 10 à 12 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven tot ze een mooi goudbruin kantje hebben. Als je meerdere bakplaten tegelijk in de oven plaatst, kan je ze best halverwege even van plaats wisselen zodat de koekjes mooi gelijkmatig bruinen.
  11. Laat de koekjes kort afkoelen op de bakplaat en leg ze dan op een rooster om volledig af te koelen.
  12. Bestuif de koekjes met het gat met poedersuiker. Plaats een klein lepeltje confituur in de koekjes zonder gat. Leg de poedersuiker-koekjes bovenop die met de confituur.