Labane – yoghurt kaas
Porties Prep Tijd
10à 15 balletjes 1140minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
10à 15 balletjes 1140minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng de yoghurt met het zout en giet in het midden van een neteldoek. Vorm een zak door de hoeken van de neteldoek samen te binden.
  2. Plaats een zeef op een kom en leg de neteldoek met de yoghurt in de zeef.
  3. Plaats deze constructie in je frigo gedurende minimum 24 uur tot het meeste vocht uit de yoghurt gelekt is in de kom eronder. Als de yoghurtkaas na 24 uur nog te lopend is, laat je hem gewoon nog wat langer in de ijskast tot de kaas de gewenste dikte heeft.
  4. Giet olijfolie in een glazen pot die je kan afsluiten en voeg de chilivlokken toe.
  5. Rol de kaas in balletjes van +/- 2,5 cm diameter en doe ze één per één voorzichtig in de pot met olie. De olie moet de labane volledig bedekken zodat ze goed bewaard blijven.
  6. Sluit de pot en bewaar in een koele, donkere plaats. De labane blijven enkele maanden goed.
  7. Heerlijk op een donkere boterham of in een slaatje.