Iers sodabrood
Porties Prep Tijd
1brood 5minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
30minuten 10minuten
Porties Prep Tijd
1brood 5minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
30minuten 10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng de bloem, lijnzaad, zout en baksoda door elkaar.
  2. Meng de honing, walnotenolie, citroen en melk.
  3. Giet de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en meng alles kort door elkaar tot het net gemengd is en je een ‘shaggy’ deeg bekomt.
  4. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en vorm het tot een platte hoop. Snijd een kruis over de bovenkant van het brood.
  5. Borstel de bovenkant met een beetje extra melk en bestrooi met zaden.
  6. Bak het brood gedurende 40 minuten en op 180°C en verlaag de temperatuur tot 160°C voor de laatste 10 minuten. Bak het brood tot het gaar en de korst mooi en goudbruin is.
  7. Koel minstens 10 minuten voordat je het brood aansijdt.