Hazelnootboter
Porties Prep Tijd
1bokaal 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
1bokaal 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Rooster de hazelnoten gedurende +/- 15 minuten op 175°C tot goudbruin zijn.
  2. Laat ze kort afkoelen en wikkel ze vervolgens in een grote keukenhanddoek om de schil eraf te wrijven. Hoe minder schillen hoe romiger je hazelnootpasta zal zijn.
  3. Doe de hazelnoten met zo weinig mogelijk schillen in een blender en mix ze +/- 5 minuten tot je een consistente, olieachtige boter bekomt. Je zal in het begin de noten waarschijnlijk af en toe met een lepel naar beneden moeten duwen zodat alles mooi vermengt.
  4. Meng op het laatst de kaneel en het zout erdoor en proef of de smaak naar wens is.
  5. Klaar! Je kan je zelfgemaakte hazelnootboter +/- 2 maand in de koelkast bewaren.