Hartige broodmuffins
Porties Prep Tijd
4muffins 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4muffins 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd de korsten van het brood.
  2. Leg twee sneetjes brood op elkaar en rol ze plat met een deegrol.
  3. Bestrijk de sneetjes brood met de gesmolten boter en leg de ‘bodempjes in je muffin vorm. Duw ze een beetje aan in de vorm zodat je voldoende plek hebt om je vulling toe te voegen.
  4. Vul de muffin voor 1/3 met je gewenste vulling (zie hierboven voor inspiratie).
  5. Kluts de eieren met de melk, de helft van de geraspte kaas en kruid met peper en zout naar smaak.
  6. Giet het ei-melkmengsel over de vulling tot net onder de rand.
  7. Top de muffins met de rest van de geraspte kaas en bak ze gedurende +/- 20 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin zijn.
  8. Dien de muffins lauwwarm op.