Hartige brood beignets
Porties Prep Tijd
4beignets 10minuten
Kook Tijd
6minuten
Porties Prep Tijd
4beignets 10minuten
Kook Tijd
6minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Warm de friteuse of plantaardige olie in de pot voor tot deze goed warm is. De beste test is om een klein stukje brood in de olie te dompelen. Als deze mooi bruist is de olie warm genoeg.
  2. Doe alle ingrediënten behalve de plantaardige olie samen in een blender of hakmolentje en mix door elkaar tot je een dik beslag bekomt.
  3. Dompel een klein lepeltje van het beslag in de olie en bak deze tot de beignet mooi goudbruin en gaar is. Proef om de weten of je beslag voldoende gekruid is en kruid eventueel een beetje bij.
  4. Laat telkens een gehoopte eetlepel van het beslag in de hete olie zakken. Afhankelijk van de grootte van je friteuse of pot zal je meerdere beignets tegelijk kunnen bakken. Bak de beignets +/- 6 min en draai ze af en toe om tot ze aan alle kant mooi goudbruin en krokant zijn.
  5. Schep de beignets uit de olie en laat ze uitlekken op een velletje keukenrol.
  6. Serveer onmiddellijk met wat frisse tzatziki of een andere dip. Of houd de beignets afgedekt warm in een op 120°C voorverwarmde oven terwijl je nog mee beignets bakt.