Gratin van quinoa en pompoen
Maaltijd
Bijgerecht
Keuken
Vegetarisch
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk
Seizoen
Herfst
Porties
Prep Tijd
4
15
minuten
Kook Tijd
45
minuten
Porties
Prep Tijd
4
15
minuten
Kook Tijd
45
minuten
Ingrediënten
350
gram
pompoen
geschild en in blokjes van +/- 2 cm
1,5
tassen
quinoa
gekookt
2
teentjes
knoflook
fijngehakt
2
ei(eren)
geklutst
1
sjalot
fijngehakt
120
gram
kaas
liefst oude kaas of cheddar
60
gram
broodkruim
peper en zout
Instructies
Stoom de pompoen gedurende +/- 10 min tot die gaar is.
Fruit de sjalot gedurende +/- 3min in een beetje olijfolie.
Voeg de knoflook toe en laat nog kort even mee fruiten. De look mag niet aanbranden.
Meng de quinoa met de gestoomde pompoen en de gefruite sjalot en knoflook.
Voeg de eieren en de geraspte kaas toe, kruid met peper en zout naar smaak en meng alles goed door elkaar.
Schep het gratin-mengsel in een ingevette ovenschaal en sprenkel het broodkruim en extra kaas over de bovenkant.
Laat de gratin gedurende 35 à 35 min bakken in een op 180°C voorverwarmde oven tot deze mooi goudbruin is.