Gado gado (gestoomde groenten met rijst en pindasaus)
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Voor de pindasaus
Voor de groenten
Instructies
Voor de groenten
  1. Stoom de groenten beetgaar (10 à 15 minuten). Houd rekening met het soort groenten dat je gebruikt. Hardere groenten zoals wortelen of pompoen kan je best iets langer laten garen dan sojascheuten of Chinese kool.
  2. Maak ondertussen de pindasaus klaar.
Voor de pindasaus
  1. Verhit de olie op een middelhoog vuur en fruit daarin de fijngehakte knoflook kort aan.
  2. Voeg vervolgens de overige ingrediënten en laat de pindasaus op een laag vuurtje pruttelen tot de groenten gaar zijn.
  3. Roer regelmatig goed door de saus. De pindakaas durft nogal gemakkelijk aan de bodem van de pan te blijven plakken.
  4. Schep de groenten op een bord en serveer met de pindasaus, hardgekookte eitjes en basmatirijst.