Franse uiensoep
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
55minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
55minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Smelt de boter samen met de olijfolie in een soeppot met een dikke bodem. Voeg de fijngesneden reepjes ajuin toe, doe het deksel op de pot en laat de ajuin 10 minuten op een zacht vuur garen.
  2. Voeg de suiker toe en gaar de ajuin voor een verdere 20 minuten. Roer regelmatig tot de ajuin mooi gekarameliseerd en zacht is.
  3. Voeg de laatste paar minuten de fijngehakte knoflook toe en laat deze eventjes mee garen. Roer vervolgens de bloem door de ajuin.
  4. Zet het vuur hoger en overgiet de ajuin met de witte wijn en de bouillon. Doe het deksel terug op de pot en laat de soep gedurende 15 à 20 minuten sudderen.
  5. Rooster vlak voor het opdienen de stukjes baguette.
  6. Schep de soep in kommen, leg er een stukje toast bovenop en hoop een torentje geraspte kaas op de toast.
  7. Schik de soepkommen op een bakplaat en zet ze onder de grill tot de kaas mooi gesmolten is en een korstje heeft.