Kook 1 tas basmatirijst of gebruik een restje rijst dat je nog over hebt.
Meng de sojascheuten, ajuin, courgette, wortel, paksoi, shiitakes (of restje vlees of vis), gember, knoflook en zout in een grote kom en zet opzij.
De saus
Breng de bouillon aan de kook en zet het vuur vervolgens op de laagste stand. Voeg de sojasaus, rijstwijn en mirin toe.
Meng de maïzena met het water en roer deze vervolgens door de saus. Laat het geheel pruttelen tot de saus dikt.
Meng de sesamolie erdoor en houd de saus vervolgens warm terwijl je de omelet maakt.
Foo Yong
Knijp overbodig vocht uit de groenten en laat ze uitlekken in een zeef. Doe de groenten vervolgens terug in de kom en meng ze met de 3 geklutste eieren.
Verwarm de olie in een tefalpan op een medium voor.
Dien de omelet op op een bedje van rijst, met de warme saus erover en garneer met verse koriander.
Giet 1/3 van het ei-groentenmengsel in de pan en bak de omelet goudbruin aan beide kanten (3 à 4 min per kant).
Nota: Wanner de eieren een beetje uitlopen, kan je ze altijd terug een beetje naar het midden duwen met en spatel.