Focaccia met blauwe druiven
Ingrediënten
Instructies
  1. Warm de melk samen met het water in een kommetje. Los er de honing in op en strooi er de gist in. Laat staan tot het schuimt.
  2. Meng de bloem en het zout in een grote mengkom. Maak een kuiltje in het midden, giet er het gistmengsel in en roer er met een vork wat bloem door tot het mengsel wat droger wordt. Kneed het deeg in 8 minuten glad en tot het elastisch is.
  3. Stort op een ingevette bakplaat, dek af met een vochtige doek en laat 30 minuten rijzen op een warme, tochtvrije plaats tot het in volume is verdubbeld. Plet de knoflook met rozemarijn en een flinke scheut olijfolie. Laat dit trekken.
  4. Duw de druiven in het gerezen deeg en bestrijk alles met de gekruide olie. Bestrooi met zeezout en laat nog 20 minuten voort rijzen (de olie wordt ondertussen opgenomen door het deeg). Bak 15 minuten in een voorverwarmde oven op 220°C.