Flammkuchen
Maaltijd
Hapje
,
Hoofdgerecht
,
Lunch
Keuken
Duits
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk
Seizoen
Herfst
,
Lente
,
Winter
,
Zomer
Porties
Prep Tijd
2
flammkuchen
10
minuten
Kook Tijd
15
minuten
Porties
Prep Tijd
2
flammkuchen
10
minuten
Kook Tijd
15
minuten
Ingrediënten
Voor het deeg
200
gram
bloem
1/2
tl
zout
lauwwarm
120
ml
water
2
el
olijfolie
Voor de klassieke topping
150
gram
spek
200
ml
crème fraiche
2
ajuin
in fijne ringetjes
peper en zout
Instructies
Meng bloem, zout, water en olie in een kom tot het begint te klonteren en gebruik dan je hand om het deeg te kneden.
Verdeel het deeg in tweeën, rol het dun uit en leg het op een dikke bakplaat.
Bestrijk elke Flammkuchen met creme fraïche of smeerkaas en kruid met peper en zout.
Beleg met de spekjes en reepjes uit (of jouw topping naar keuze) en bak de Flammkuchen 15 à 17 minuten op 240°C.