Eieren Ć  la Goldenrod
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Smelt de boter in een middelgrote pot. Voeg de bloem toe en roer goed door elkaar om een roux te maken. Laat de roux onder constant roeren een paar minuten doorkoken om de bloemsmaak weg te werken.
  2. Voeg onder constant roeren de melk toe en laat op een laag vuur pruttelen tot de saus begint te dikken en er geen klontertjes meer in zitten.
  3. Kruid met peper en zout en beetje cayennepeper. Eventueel kan je ook een paar druppeltjes citroensap toevoegen. Zet de saus vervolgens apart.
  4. Pel de eieren en verwijder het eigeel.
  5. Hak het eiwit grof en roer het door de witte saus.
  6. Rooster het brood en leg op elk bord 2 schijfjes toast. Schep op elke toast een beetje van het ei-mengsel.
  7. Verkruimel het eigeel over de toast of maak er mimosa van door het door een zeef te duwen. Garneer met fijngesneden bieslook en dien onmiddellijk op.