Clafoutis met druiven
Maaltijd
Dessert
Keuken
Frans
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk
Seizoen
Herfst
,
Winter
Porties
Prep Tijd
6
personen
10
minuten
Kook Tijd
45
minuten
Porties
Prep Tijd
6
personen
10
minuten
Kook Tijd
45
minuten
Ingrediënten
400
gram
druiven
witte of blauwe
100
gram
suiker
+ extra voor de ovenschaal
3
ei(eren)
1
vanillestok
200
ml
melk
100
gram
bloem
30
gram
boter
1,5
TL
gember
geraspt (optioneel)
30
gram
poedersuiker
Instructies
Was de druiven en dep ze droog met een schone theedoek.
Vet een ovenschaal in met wat boter, besprenkel ze met suiker en schik de druiven in de schaal.
Meng de eieren met de suiker, melk, bloem, de vanillezaadjes en gember tot je een glad beslag bekomt.
Giet het beslag over de druiven en bak de clafoutis +/-45 min op 180°C tot hij goudbruin en gaar is.
Serveer lauw op op kamertemperatuur (flink bestoven met poedersuiker!).