Cheesecake met speculaas bodem
Prep Tijd
30minuten
Kook Tijd
120minuten
Prep Tijd
30minuten
Kook Tijd
120minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Verkruimel de koekjes en meng ze daarna in de blender met de gesmolten boter en de bruine suiker.
  2. Schep dit deeg in een springvorm en spreid het gelijkmatig uit over de bodem. Druk het goed aan met een lepel.
  3. Plaats de springvorm in de ijskast terwijl je de plattekaas-vulling maakt.
  4. Week de blaadjes gelatine in koud water. Knijp ze vervolgens uit en smelt de gelatine in 2 EL water op een zacht vuurtje.
  5. Splits de eieren en klop de eierdooiers met de witte suiker tot ze zacht en romig zijn en er geen suikerkorrels meer in zitten.
  6. Roer de gesmolten gelatine door dit mengsel. Voeg vervolgens de platte kaas en het citroensap toe en meng alles goed door elkaar.
  7. Klop de eiwitten stijf en klop de room half op.
  8. Schep vervolgens eerst het opgeklopte eiwit en daarna de opgeklopte room door het plattekaas mengsel.
  9. Giet deze vulling over de koekjesbodem in de springvorm en laat de taart 2 uur opstijven in de koelkast.
  10. Maak de taart vlak voor het opdienen los van de kanten van de springvorm met een mes en open daarna de springvorm. Serveer eventueel met verse bessen of een coulis.