Caesar salad
Porties Prep Tijd
2porties 20minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
20minuten 45minuten
Porties Prep Tijd
2porties 20minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
20minuten 45minuten
Ingrediënten
Voor de croutons
Voor de dressing
Instructies
Voor de croutons
  1. Meng 2 EL olijfolie met 2 gepureerde teentjes knoflook.
  2. Smeer de sneetjes brood in met deze knoflookolie.
  3. Bak de sneetjes brood in een op 120°C voorverwarmde oven tot ze droog zijn. (+/- 45 minuten)
  4. Breek de sneetjes in stukjes en bak ze op in wat extra olijfolie en knoflook tot ze mooi krokant zijn.
  5. Laat de croutons uitlekken op een stukje keukenpapier en maak ondertussen de salade klaar.
Voor de dressing
  1. Meng de ansjovis met de knoflook in een vijzel tot je een pasta bekomt. Schep dit mengsel in je slakom.
  2. Meng met een garde het citroensap, de mosterd, het eigeel en de worcestersaus erdoor tot je een gladde mengsel bekomt.
  3. Giet vervolgens geleidelijk aan de olijfolie erbij zoals je dat bij een mayonaise zou doen tot je een romige dressing bekomt.
  4. Kruid naar smaak met peper en zout.
  5. Snijd het uiteinde van de salade en breek hem in aparte blaren. Niet in stukjes snijden!
  6. Was de salade en droog hem vervolgens grondig in een slazwierder of met een handdoek.
  7. Doe de saladeblaren in de kom met de dressing, sprenkel er de geraspte parmezaan over en roer tot de salade net gemengd is.
  8. Garneer met de croutons en dien onmiddellijk op.