Bretoense pannekoek met champignons
lmmù
Maaltijd
Brunch
,
Lunch
Keuken
Frans
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk
Porties
Prep Tijd
12
pannekoeken
10
minuten
Passieve Tijd
2
uur
Porties
Prep Tijd
12
pannekoeken
10
minuten
Passieve Tijd
2
uur
Ingrediënten
Voor het beslag
250
gram
boekweitmeel
Je kan ook 2/3 boekweitmeel en 1/3 tarwemeel gebruiken
1
snuifje
zout
2
ei(eren)
500
ml
melk
of water
40
gram
boter
gesmolten
Voor de vulling
boter
1
ei(eren)
per crèpe
gekookte ham
geraspte kaas
Emmentaler
Instructies
Voor de crepes
Meng boekweitmeel, zout, eieren, de melk en de gesmolten boter. Laat het deeg 2 uur rusten.
Bak in een crèpe- of koekenpan of op een non-stick bakplaat zo dun mogelijke crèpes. Zo dun dat er gaatjes in zitten.
Voor de vulling
Smelt een klontje boter in de koekenpan.
Leg een crèpe erin en verwarm op middelhoog vuur.
Strooi er stukjes gesneden ham over.
Breek er een ei boven en verspreid het eiwit met een spatel dun over de crèpe zodat het eiwit stolt.
Bedek het geheel met geraspte kaas.
Wacht tot de kaas gesmolten is en vouw de vier zijden van de crèpe naar binnen.