Bretoense pannekoek met champignons
lmmù
Porties Prep Tijd
12pannekoeken 10minuten
Passieve Tijd
2uur
Porties Prep Tijd
12pannekoeken 10minuten
Passieve Tijd
2uur
Ingrediënten
Voor het beslag
Voor de vulling
Instructies
Voor de crepes
  1. Meng boekweitmeel, zout, eieren, de melk en de gesmolten boter. Laat het deeg 2 uur rusten. 
  2. Bak in een crèpe- of koekenpan of op een non-stick  bakplaat zo dun mogelijke crèpes. Zo dun dat er gaatjes in zitten.
Voor de vulling
  1. Smelt een klontje boter in de koekenpan.
  2. Leg een crèpe erin en verwarm op middelhoog vuur.
  3. Strooi er stukjes gesneden ham over.
  4. Breek er een ei boven en verspreid het eiwit met een spatel dun over de crèpe zodat het eiwit stolt.
  5. Bedek het geheel met geraspte kaas.
  6. Wacht tot de kaas gesmolten is en vouw de vier zijden van de crèpe naar binnen.