Bloemkool- spinaziepuree met garnalen en chorizo
Porties Prep Tijd
2 10
Kook Tijd
20
Porties Prep Tijd
2 10
Kook Tijd
20
Ingrediënten
Instructies
  1. Fruit de fijngehakte sjalot gedurende 2 à 3 min aan in een beetje olijfolie. Voeg vervolgens de knoflook en de spinazie toe en roer goed door elkaar tot de spinazie geslonken is, kruid met een beetje peper en zout en zet opzij.
  2. Snij de bloemkool in roosjes en stoom deze gedurende 10 à 15 min tot de bloemkool gaar is.
  3. Doe de gestoomde bloemkool en spinazie in een blender en mix door elkaar tot je een gladde puree bekomt.
  4. Warm een EL olijfolie in een pan en bak de schijfjes chorizo gedurende +/- 5 min aan tot ze krokant zijn. Haal de chorizo uit de pan en zet opzij.
  5. Bak de garnalen in de chorizo-olie gedurende ongeveer 2 min.
  6. Als je het gerecht nog wat extra pit wil geven, kan je altijd wat chilivlokken over de garnalen strooien.
  7. Blus de pan met een beetje witte wijn en laat deze kort inkoken tot de garnalen roze en gaar zijn.
  8. Schep de bloemkool-spinaziepuree op een bord, schik de garnalen en chorizo erbovenop en giet het kookvocht van de garnalen erover.