Bloemkool lijnzaad crackers
Porties Prep Tijd
20crackers 20minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
20crackers 20minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Hak de bloemkool fijn en wring in een propere keukenhanddoek zoveel mogelijk van het vocht eruit. Meng de uitgewrongen bloemkool met de overige ingrediënten en kneed het tot een deeg.
  2. Schep het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en duw het met je vingers uit tor een platte laag van +/- 2 mm dik. Trek met een mes lijntjes in het deeg. Zo kan je na het bakken de crackers gemakkelijk in gelijke stukjes breken.
  3. Bak de crackers gedurende 10 min op 170°C. Draai ze voorzichtig om en bak de andere kant eveneens gedurende 10 min tot de crackers mooi gebruind zijn en droog aanvoelen. Afhankelijk van hoeveel vocht je uit de bloemkool geknepen hebt zal je ze misschien iets langer moeten bakken.
  4. Haal de crackers uit de oven en laat ze op een rekje afkoelen. Serveer met een dip.