Bloemkool burgers
Prep Tijd
20minuten
Kook Tijd
25minuten
Prep Tijd
20minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180° C.
  2. Plaats de 2/3 van gekookte/gestoomde bloemkool in de keukenrobot. Indien je een restje rauwe bloemkool hebt, moet je deze eerst gedurende de 8 à 10 minuten stomen.
  3. Voeg de mosterd, maizena, eieren en citroensap toe aan de bloemkool en maal alle ingrediënten fijn.
  4. Hak de overige bloemkool in grove stukjes en meng deze samen met de overige 1/2 tas broodkruim met de geraspte parmezaan en een snuifje zout.
  5. Kruid met peper en zout naar smaak en vorm 6 hamburgers van het mengsel.
  6. Paneer de hamburgers met het broodkruim parmezaan mengsel en leg ze op een bakplaat, bekleed met bakpapier.
  7. Bak de hamburgers gedurende 20 à 25 min in de op 180° C voorverwarmde oven.
  8. Draai ze halverwege om zodat de 2 kanten mooi bruinen.
  9. Dien op met een fris slaatje voor een lichte lunch of met een gebakken zalmmoot voor en lekkere hoofdgerecht.