Banaan hazelnoot cake
Porties Prep Tijd
1cake 30minuten
Kook Tijd
35minuten
Porties Prep Tijd
1cake 30minuten
Kook Tijd
35minuten
Ingrediënten
Voor de cake
Voor de frosting
Instructies
Voor de cake
  1. Overgiet het lijnzaad met het warme water en zet opzij. Laat wellen.
  2. Rooster de hazelnoten gedurende 15 min op 180° C en laat afkoelen tot kamertemperatuur vooraleer je ze fijnhakt.
  3. Klop de boter en suikers +/- 4 minuten luchtig met een mixer. Voeg geprakte banaan, amandelmelk, lijnzaad eieren, het restje koffie en vanille toe en mix tot alles mooi gemengd is.
  4. Meng de bloem, bakpoeder, baksoda en zout. Voeg het bloemmengsel geleidelijk aan toe aan het natte mengsel en meng met een houten lepel tot je een homogeen beslag bekomt. Schep op het laatst de fijngehakte hazelnoten en chocoladedruppels erdoor.
  5. Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet het beslag in de vorm.
  6. Bak de cake gedurende +/- 35 min tot een houten prikker er proper uitkomt. Laat de cake 15 Min afkoelen in de vorm vooraleer je hem op een grill verder laat afkoelen.
Voor de frosting
  1. Mix alle ingrediënten voor de frosting met een handmixer tot je een homogene frosting met een vrij vaste consistentie bekomt. Niet lopende choco is het resultaat waar je voor wil gaan. Voeg naar smaak extra cacaopoeder en poedersuiker toe en optioneel nog wat koffie.
  2. Bestrijk de afgekoelde cake met de frosting, snijd in stukken en serveer.