Aziatische leftover soep
Maaltijd
Lunch
,
Soep
Keuken
Aziatisch
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk
Seizoen
Herfst
,
Lente
,
Winter
,
Zomer
Porties
Prep Tijd
2
personen
5
minuten
Kook Tijd
20
minuten
Porties
Prep Tijd
2
personen
5
minuten
Kook Tijd
20
minuten
Ingrediƫnten
2
teentjes
knoflook
1
TL
gember
fijngehakt
2
EL
sojasaus
1
snuifje
chilivlokken
of verse chilipeper
2
limoenbladeren
1
blokje
bouillon
2
EL
mirin
Als je geen mirin in huis hebt, kan je het sap van een halve citroen en 1 TL suiker in de plaats gebruiken.
1
EL
sesamolie
1
EL
arachideolie
4
tassen
water
4
pijpajuin
in stukjes van 5 cm of 1 middelgrote ajuin in dunne reepjes
2
kleine
wortel(en)
in schijfjes
1/4
broccoli
in roosjes
4
bladeren
chinese kool
of paksoi
Instructies
Warm de olie in een soeppot en fruit de pijpajuin, knoflook en gember gedurende 1 min.
Voeg de sojasaus, chilivlokken, limoenbladeren, het bouillonblokje en water toe en breng aan de kook.
Zet het vuur lager en voeg de wortelen toe. Laat ze 5 minuten koken.
Voeg de overige groenten en de mirin toe en laat de soep 5 min sudderen.
Als je een restje vlees of vis wil toevoegen is dit het moment.
Voeg de noedels toe en laat de soep verder sudderen tot ze beetgaar zijn.
Schep de soep in kommen, werk ze af met sesamolie en een partje extra citroen of limoen.