Avgolemono (Griekse soep met kip en rijst)
Porties Prep Tijd
4 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Warm de olijfolie in een soeppan en fruit de fijngehakte ajuin gedurende 4 à 5 min tot ze gaar en transparant is.
  2. Voeg de kippenbouillon en het water toe en draai het vuur laag zodat de bouillon zachtjes suddert. Voeg na +/- 5min het restje rijst en de kip toe.
  3. Laat het geheel gedurende 5 à 8 min sudderen en kruid daarna met een beetje zout indien nodig.
  4. Kluts de eieren in een kom. Blijf ze goed klutsen terwijl je het citroensap toevoegt. Blijf dit mengsel goed roeren terwijl je een pollepel van de warme bouillon erbij giet. Voeg nog 1 pollepel bouillon toe. De bedoeling hiervan is om het ei-/citroenmengsel te temperen vooraleer je het toevoegt aan de soep.
  5. Zet het vuur af en roer de soep goed door terwijl je het getemperde ei-/citroenmengsel erbij giet. Garneer met gehakte peterselie en dien onmiddellijk op.