Appel bramentaart met broodbodem
Porties Prep Tijd
1taart 15minuten
Kook Tijd
35minuten
Porties Prep Tijd
1taart 15minuten
Kook Tijd
35minuten
Ingrediënten
Voor de korst
De braambessen
De appeltjes
Instructies
Voor de korst
  1. Snijd de korsten van het brood en rol een paar keer met een deegrol over elk sneetje brood zodat het wat dunner is. Leg de sneetjes brood in een ronde taartvorm die in de oven kan zodat ze de bodem en randen mooi bedekken. Snijd de stukjes hier en daar wat bij. Patchwork baby!
  2. Bestrijk de ’taartbodem’ met gesmolten boter of plantaardige olie en sprenkel er wat kaneel en suiker over.
  3. Bak de taartbodem +/-15 min op 180°C tot het brood een beetje krokant is. Haal uit de oven en zet opzij.
Voor de bramen
  1. Doe de bramen samen met de confituur, peper en zout en confituur in een kleine steelpan en laat alles +/- 10 min zachtjes pruttelen. Zet opzij.
Voor de appeltjes
  1. Schil de appels en snijd ze in partjes.
  2. Smelt wat boter of plantaardige olie in een pan en voeg de appeltjes samen met de kaneel, het citroensap en wat suiker of honing toe. Bak ze +/- 10 min tot ze een beetje gaar en lichtjes gekleurd zijn.
De eigenlijke taart!
  1. Schep de bramencompote op de taartbodem. Leg er de appeltjes bovenop en bak de taart +/- 15 min op 180°C.
  2. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en serveer met een lepeltje yoghurt. De smaakt de dag erop koud ook nog super goed.