Açorda – Portugese broodsoep
Porties Prep Tijd
4 10
Kook Tijd
25
Porties Prep Tijd
4 10
Kook Tijd
25
Ingrediënten
Instructies
  1. Mix de knoflook met de koriander en 1/2 TL zout tot je een gladde paste bekomt. Je kan dit ook in een vijzel doen of alles fijnhakken met een mes.
  2. Doe deze pasta in een grote soeppot.
  3. Breng het water aan de kook en pocheer de eieren één voor één. Bekijk de video hierboven voor hoe je dit best doet.
  4. Giet het nog kokende water in de andere soeppot met de knoflook-koriander pasta en meng goed door elkaar.
  5. Voeg de olijfolie en extra zout naar smaak toe.
  6. Voeg de blokjes brood toe en laat ze gedurende 5 min weken in de bouillon. Als de soep te dik lijkt kan je nog wat extra water toevoegen.
  7. Schik de gepocheerde eieren bovenop de soep en dien ze onmiddellijk op.