Make the most out of your ingredients

Perensoepje

Perensoepje

Empty the fridge - Perensoepje

Overrijpe, gedeukte peren kunnen met dit recept nog tot een heerlijk dessert dienen!

Lekker met een beetje uitgelekte yoghurt of als gezel bij een chocolade dessert.

Perensoepje

Gang Dessert
Keuken Belgisch

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd de peren in stukjes. Doe deze in een soep pot.
  • Voeg perensap toe tot de peren net onderstaan en voeg vervolgens de suiker toe.
  • Boen de citroen schoon en rasp vervolgens de schil eraf. Voeg de citroenzeste samen met het sap toe aan het perenmengsel.
  • Breng het mengsel gedurende 10 min tot de suiker opgelost is. Voeg eventueel nog wat suiker toe indien je het soepje niet zoet genoeg vindt.
  • Laat de soep vervolgens afkoelen tot ze lauw is.
  • Mix de soep samen met de muntblaadjes tot een mooie gladde massa en laat ze verder afkoelen in de ijskast tot de soep mooi koud en dik is.
Recept afdrukken Pin recept
Geen commentaren
Laat een bericht achter
Receptbeoordeling