Make the most out of your ingredients

Pasta Fritatta

Pasta Fritatta

Empty the Fridge - Pasta fritatta

Een eenvoudig recept om je restje pasta om te toveren tot een lekkere lunch of licht dinner.

Dit recept is enkel met pasta en eventueel tomatensaus. Als je geen tomatensaus hebt, kan je die vervangen door stukjes tomaat. Natuurlijk kan je ook andere restjes zoals een overschotje spinazie (met ricotta), paprika of bvb. erwtjes in verwerken.

Experminteer!

(bron beeld: shutterstock.com)

Pasta Fritatta

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Lunch
Keuken Italiaans
Porties 4

Instructies
 

  • Meng de pasta met de tomatensaus in een kom.
  • Meng de eieren, met 1/4 tas peterselie, de cayennepeper en peper en zout tot een glad beslag.
  • Verhit de olijfolie in een antiaanbakpan en voeg de pasta toe tot die doorgewarmd is (+/- 4min).
  • Giet het ei-mengsel over de pasta en zet het vuur op medium.
  • Bak de fritatta tot de onderkant goudbruin wordt (+/- 8 min).
  • Verwarm ondertussen de rest van de pastasaus.
  • Sprenkel de geraspte parmezaan over de frittata en zet de frittata +/- 3 min onder de grill om de kaas te laten gratineren.
  • Schuif de frittata uit de pan en garneer met de resterende peterselie.
  • Serveer de tomatensaus apart. Eventueel kan je er ook een fris slaatje bij serveren en je hebt in een handomdraai een lekkere lunch.
Recept afdrukken Pin recept
Geen commentaren
Laat een bericht achter
Receptbeoordeling