Make the most out of your ingredients

Vuurtje stook met sinaasappelschillen

Vuurtje stook met sinaasappelschillen

Heb je een open haard in huis? Dan is de volgende tip misschien wel iets voor jou.

De essentiële oliën van sinaasappelschillen hebben een brandversnellend effect, waardoor ze perfect geschikt zijn om je open haard aan te steken. Dus… de volgende keer dat je nog eens een appelsien eet. Niet weggooien, maar de schillen drogen en bewaren om dat volgende knusse hardvuur aan te steken.

Vuurtje stook met sinaasappelschillen

Om sinaasappelschillen als ‘fire starter’ te gebruiken ga je als volgt te werk:

  • Verwijder de schillen van de appelsien
    Probeer zoveel mogelijk enkel het oranje gedeelte over te houden.
  • Droog de sinaasappelschillen
    • op een metalen platje op de verwarming,
    • zachtjes in de oven,
    • op een koordje geregen en voor de verwarming of open haard, …).
  • Droog bewaren
    De sinaasappelschillen zijn voldoende droog wanneer je ze gemakkelijk in stukjes kan breken.
  • Bewaar voor later
    Bewaar de gedroogde sinaasappelschillen in een papieren zak of luchtdicht potje tot je ze nodig hebt.
  • Vuurtje stook met sinaasappelschillen!
    Stapel de appelsienschillen in een driehoekig torentje en omring ze met papier of of kleine stukjes hout, vooraleer je het geheel in brand steekt.

(beeld gedroogde appelsienschillen: shutterstock.com)

Geen commentaren.
Laat een bericht na: