Make the most out of your ingredients
title image

9 tips voor een restje spaghettisaus

9 tips voor een restje spaghettisaus

9 tips voor wat je kan doen met een restje spaghettisaus:

Lasagna

Als je wat weinig saus hebt, kan je altijd een extra blik tomaten en wat gerookte ham/spek toevoegen.

Een ovenschotel

•    Kook pasta gaar in kokend water en warm ondertussen de spaghettisaus op.
•    Meng de saus en pasta door elkaar en schep deze in een ingevette ovenschaal.
•    Besprenkel met geraspte kaas en eventueel wat mozzarella.
•    Bak de ovenschotel in een op 180°C voorverwarmde oven tot de kaas krokant en goudbruin is.
•    Serveer met een frisse, groene salade.

Gevulde pannekoeken

  • Maak een hartig pannekoekenbeslag en bak er pannenkoeken van.
  • Vul de pannenkoeken met de spaghettisaus en rol ze op.
  • Leg de rolletjes in een ingevette ovenschaal en besprenkel met geraspte kaas.
  • Bak kort in een op 180°C voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten en een beetje krokant is.

Toast

Een krokante toast met warme spaghettisaus en een klein beetje citroensap. Super easy, maar ooh zo lekker!

Empty the fridge - Bolognaise polenta gratin
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Bekijk het recept voor:Bolognaise polenta gratin
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Bekijk het recept voor:Bolognaise polenta gratin
Empty the fridge - Bolognaise polenta gratin

Spaghetti pot pie

  • Leng je restje spaghettisaus eventueel aan met wat sjalot, selder en champignons.
  • Doe de spaghettisaus in en ovenschotel en dek ze af met een vel bladerdeeg.
  • Bak deze potpie gedurende +/- 25 min in een op 180°C voorverwarmde oven tot de korst mooi goudbruin is.
  • Dien op met een frisse, groene salade.

Gevulde paprika

  • Snijd het topje van de paprika en verwijder de zaadlijsten.
  • Vul de uitgeholde paprika afwisselend met een laagje spaghettisaus en een laagje gekookte rijst.
  • Werk af met geraspte kaas.
  • Bak de gevulde paprika’s in en op 180°C voorverwarmde oven tot de paprika’s gaar zijn en de kaas mooi krokant is.

Gebakken aardappel

  • Dien de saus op op een grote gebakken aardappel met geraspte kaas erover.
  • Of met een grote lepel zure room & verse bieslook.

Chili con carne

  • Warm de spaghettisaus op en voeg en blik rode bonen, blokjes rode paprika, en rode chili of sambal toe om de saus wat meer pit te geven.
  • Je kan ook wat maïs toevoegen en een beetje extra tomatensaus.
  • Dien de warme chili op met wat fijngesneden ijsbergsla, tomaat, een beetje geraspte klaas (liefst cheddar) en zure room.
  • Heerlijk met warme nacho’s of wraps on the side.

(bron beelden: shutterstock.com / bolognaise saus / lasagne / polenta)

Geen commentaren.
Laat een bericht na: