Make the most out of your ingredients

Restje bier

Restje bier

Was die laatste pint er toch teveel aan? Of staat dat flesje bruin bier al eeuwen in je kast?

Gebruik je restje bier…

In pannekoekbeslag

  • Vervang in je normale recept voor panenkoekbeslag een deel van de melk door je restje bier.
  • Gebruik bij voorkeur donker bier zoals een Koninck of Leffe.
  • Deze geeft een lekkere smaak aan de pannenkoeken en maakt het deeg luchtiger.
  • Laat het beslag even rusten en bak vervolgens je pannenkoeken.

Beslag voor fish & chips

  • Meng 1 tas bloem met 1 ei, 1 EL knoflookpoeder en 1/2 TL zwarte peper in een kom.
  • Voeg vervolgens 1 à 1 ½ tassen bier toe tot je de gewenste dikte van beslag bekomt.
  • Dompel de vis in het beslag en frituur deze goudbruin op 180°C.

Frietjes en azijn erbij en je bent helemaal Brits!

Bagels

Bagels smaken zoveel beter als je bier gebruikt in het beslag! Bij voorkeur bruin bier.

Empty the Fridge - Bagels
Maaltijd Bijgerecht
Keuken Amerikaans
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Bekijk het recept voor:Bagels
Maaltijd Bijgerecht
Keuken Amerikaans
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Bekijk het recept voor:Bagels
Empty the Fridge - Bagels
Geen commentaren.
Laat een bericht na: