Zwarte bonen burger met pompoen
Porties Prep Tijd
2burgers 40minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
2burgers 40minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Voor de burgers
Garnering
Instructies
  1. Was de pompoen en snijd 4 plakjes van 2 cm dik af. Je hoeft de pompoen niet te schillen. Spoel de zwarte bonen kort onder koud water en laat ze goed uitlekken.
  2. Leg de bonen samen met de schijfjes pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat en kruid met een beetje peper en zout en een snuifje paprikapoeder. Rooster de groenten gedurende +/- 30 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven tot de pompoen gaar is en de bonen een beetje uitgedroogd en gebarsten zijn.
  3. Fruit ondertussen de ui, chili, korianderbolletjes, komijn en cashewnoten in een beetje olijfolie tot de ajuin gaar en lichtjes gekleurd is (+/- 5 minuten). Laat dit mengsel afkoelen en maal het vervolgens in een vijzel tot de cashewnoten grof maar niet fijn zijn.
  4. Doe de gedroogde bonen in een blender en mix ze tot een grove pasta.
  5. Meng de bonen met de noten-kruidenmix, het ei, broodkruim en de verse koriander. Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout of extra chili.
  6. Vorm de bonenmengeling met je handen tot stevige burgers.
  7. Bak de burgers in een beetje olijf- of kokosolie tot beide kanten mooi gebruind en krokant zijn (+/- 4 minuten per kant).
  8. Leg 1 pompoenschijf in een blaadje radicchio of andere salade. Leg er 1 bonenburger bovenop. Top met spinazie of andere sla naar keuze, een beetje tahinisaus en wederom een plak pompoen. Garneer met een beetje extra koriander en eventueel wat fetakaas.