Make the most out of your ingredients

Zoete pastapudding met abrikozen

Zoete pastapudding met abrikozen

Empty the Fridge - Zoete pastapudding met gedroogde abrikozen

Mac & Cream maar dan zoet!

Eigenlijk is dit recept voor een zoete pastapudding met abrikozen het dessert-zusje van de Mac & Cheese. In plaats van kaas gebruik je in dit geval echter room. De bereidingswijze is quasi identiek aan die van een broodpudding, waarin het oudbakken brood vervangen wordt door een restje pasta.

Gekrulde pasta

Ik vind gekrulde pasta-soorten zoals macaroni, spirelli of penne het meest geschikt voor dit recept. Platte pastasoorten kunnen overkookt en uitgedroogd geraken. Voor een beetje extra beet voegde ik gehakte hazelnoten toe, maar je kan ook studentenhaver of andere noten zoals walnoten of amandelen gebruiken.

Varianten

Abrikozen en kaneel zijn een ‘match made in heaven’ (bekijk bijvoorbeeld ook een dit recept voor een croissant-pudding met abrikozenconfituur en kaneel), maar experimenteer gerust met andere soorten gedroogde vruchten die je nog in je voorraadkast hebt liggen.

Varianten op deze zoete pastapudding met abrikozen zouden kunnen zijn:

  • In (bijna) kerstsfeer: met cranberry’s en wat brokjes witte chocolade
  • Mediterraans: met stukjes dadel of vijg, geschaafde amandelen en een klein beetje oranjebloesemwater
  • Klassiek: met rozijnen en vanille of vanillepudding-poeder

Heb één van deze varianten uitgeprobeerd, of verzon je zelf een versie van deze zoete pastapudding met abrikozen? Laat het mij dan weten en misschien staat jouw recept binnenkort wel op Empty the Fridge!

Recept Afdrukken

Pastataart maar dan zoet!

Empty the Fridge - Zoete pastapudding met gedroogde abrikozen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Dessert
Keuken Amerikaans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Herfst, Winter
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Maaltijd Dessert
Keuken Amerikaans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Herfst, Winter
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Empty the Fridge - Zoete pastapudding met gedroogde abrikozen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Snij de abrikozen in reepjes en week ze gedurende +/- 5 minuten in kokend water.
  2. Kluts ondertussen de eieren samen met de room, melk, honing, kaneel en nootmuskaat.
  3. Meng de pasta en gehakte noten door het ei-mengsel.
  4. Giet het beslag in een lichtjes ingevet ovenschotel.
  5. Besprenkel de pastataart met wat extra suiker en kaneel voor een crunchy laagje.
  6. Bak de zoete pastapudding gedurende +/- 30 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven tot deze gestold is en een mooi korstje heeft.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: