Zoete pasta taartjes
Porties Prep Tijd
4 à 6 15minuten
Kook Tijd
35minuten
Porties Prep Tijd
4 à 6 15minuten
Kook Tijd
35minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Rooster de noten in een droge pan tot ze lichtjes gekleurd zijn. Hak ze vervolgens in grove stukjes.
  2. Meng in een kom de ricotta, vanille, poedersuiker, boter, citroenzeste en puddingmix tot een gladde massa. Schep voorzichtig het restje pasta en de geroosterde noten erdoor.
  3. Schep dit mengsel in kleine, individuele ovenschaaltjes of één grote.
  4. Bak de taartjes gedurende 30 à 35 min in een op 180°C voorverwarmde oven tot de pudding gestold is en de bovenkant lichtjes gebruind is.
  5. In de tussentijd kan je een sausje maken voor erbij. Een rabarber- of aardbeienpuree is hier lekker bij, maar een restje appelmoes kan ook.
  6. Rabarberpuree maak je door de rabarber te wassen, te schillen en in stukjes te snijden. Doe de stukjes rabarber in een kleine pot met een beetje water, citroensap, suiker en kaneel. Laat het mengsel op een zacht vuurtje tot moes koken.
  7. Dien de pastataartjes op met de iets wat afgekoelde saus.