Make the most out of your ingredients

Zoete pasta taartjes

Zoete pasta taartjes

Empty the fridge - Zoete pastataartjes

Een restje pasta dient hier voor de verandering  als basis voor een dessert…

Met eventueel een beetje rabarber compote of een aardbeiensoepje.

Recept Afdrukken

Zoete pasta taartjes

Empty the fridge - Zoete pastataartjes
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Dessert
Keuken Amerikaans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 35 minuten
Porties
Maaltijd Dessert
Keuken Amerikaans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 35 minuten
Porties
Empty the fridge - Zoete pastataartjes
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Rooster de noten in een droge pan tot ze lichtjes gekleurd zijn. Hak ze vervolgens in grove stukjes.
  2. Meng in een kom de ricotta, vanille, poedersuiker, boter, citroenzeste en puddingmix tot een gladde massa. Schep voorzichtig het restje pasta en de geroosterde noten erdoor.
  3. Schep dit mengsel in kleine, individuele ovenschaaltjes of één grote.
  4. Bak de taartjes gedurende 30 à 35 min in een op 180°C voorverwarmde oven tot de pudding gestold is en de bovenkant lichtjes gebruind is.
  5. In de tussentijd kan je een sausje maken voor erbij. Een rabarber- of aardbeienpuree is hier lekker bij, maar een restje appelmoes kan ook.
  6. Rabarberpuree maak je door de rabarber te wassen, te schillen en in stukjes te snijden. Doe de stukjes rabarber in een kleine pot met een beetje water, citroensap, suiker en kaneel. Laat het mengsel op een zacht vuurtje tot moes koken.
  7. Dien de pastataartjes op met de iets wat afgekoelde saus.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: