Zelfgemaakt gemberbier
Porties Prep Tijd
2liter 10minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10minuten 3dagen
Porties Prep Tijd
2liter 10minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10minuten 3dagen
Ingrediënten
Instructies
  1. Rasp de gember en doe deze samen met de suiker en het water in een kleine pot.
  2. Breng het water aan de kook en laat de siroop 10 minuten goed doorkoken tot al de suiker opgelost is.
  3. Zet opzij en laat de siroop minimaal één uur trekken. Giet de siroop door en fijne zeef zodat alle stukjes gember verwijderd zijn.
  4. Zet een trechter in een petfles van 2 liter en voeg de gist toe. Overgiet de gist met de gembersiroop, het citroensap en 2L water. Draai de stop op de fles en schud alle ingrediënten goed door elkaar.
  5. Zet de fles in een donkere kast en laat het gemberbier 2 à 3 dagen trekken tot de fles hard staat en er prik in het bier zit.
  6. Plaats de fles vervolgens in de ijskast om het fermentatieproces te vertragen.