Make the most out of your ingredients
title image

Zelf mueslirepen maken

Zelf mueslirepen maken

Empty the Fridge - Zelf mueslirepen maken

Muesli die bijna gaat vervallen?

Ben je niet zo’n fan van havermout en staat dat pak al een eeuwigheid in je voorraadkast? Of heb je een doos muesli waarvan de houdbaarheidsdatum bijna overschreden is? Dan kan je misschien eens zelf mueslirepen maken? Naast muesli of havermout kan je er ook rijpe bananen en overschotjes gedroogd fruit zoals dadels, abrikozen, rozijnen, cranberries, … in kwijt. Verder is het nogal eenvoudig: alles mengen en in een bakvorm bekleed met bakpapier scheppen en na 30 minuten bakken en je hebt zachte, zoete mueslibars.

Weet wat je eet

Het is en blijft een calorierijke snack met alle noten en gedroogde vruchten die erin zitten, maar door zelf mueslirepen te maken, weet je toch al iets beter wat je in je mondt steekt.

Een mueslireep die je in de winkel koopt bevat vaak extra toegevoegde vetten en suikers en allerlei bewaarmiddelen. Ok, je kan ze lang bewaren en hoeft er niet voor in de keuken te staan, maar zelfgemaakt heeft zo zijn voordelen. De bananen en dadels zijn al zodanig zoet dat je geen extra suiker of honing meer hoeft toe te voegen en ze zorgen tegelijkertijd voor de smeuïgheid van je mueslirepen, wat dan weer olie of een andere vetstof overbodig maakt.

Empty the Fridg - BewaartipOmdat er verse bananen in zitten, kan je deze mueslirepen best niet langer dan 3 dagen in een afgesloten pot met deksel bewaren.

 

 

Recept Afdrukken

Mueslirepen

Empty the Fridge - Zelf mueslirepen maken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Snack
Keuken Amerikaans
Moeilijkheidsgraad Beginner
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
stuks
Maaltijd Snack
Keuken Amerikaans
Moeilijkheidsgraad Beginner
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
stuks
Empty the Fridge - Zelf mueslirepen maken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Prak de banen met een vork tot je een gladde moes bekomt.
  2. Voeg de overige ingrediënten toe en meng alles goed door elkaar.
  3. Bekleed een bakvorm van +/- 20 op 20 cm met bakpapier.
  4. Schep het beslag in de bakvorm en strijk het glad tot een dikte van ongeveer 2cm.
  5. Bak de mueslirepen gedurende 30 à 35 minuten Op 180 °C tot ze goudbruin zien.
  6. Laat volledig afkoelen vooraleer je ze in repen snijdt.

Deel dit Recept

5 Commentaren
  • Emmy van Someren
    Beantwoorden
    november 6, 2014

    Ik kreeg deze leuke mail van Emmy van Someren:

    Geen vraag, alleen een compliment. Wat een geweldige leuke site. veel succes en de mueslirepen waren helemaal geweldig. Nu morgen de smoothie van ananas en paksoi, spinazie en gember maken.

  • Marie-Anne den Elzen
    Beantwoorden
    december 27, 2014

    Lijken me heel lekker die mueslirepen. Wat is echter de oventemperatuur?

  • februari 22, 2015

    Ik maak gezonde snacks voor de ballet school van mijn dochter en er zijn er altijd bij die geen banaan lusten.
    Door wat kan ik deze dan vervangen in de muesli repen?
    En zonder banaan kan ik deze dan langer bewaren?

    Groetjes, Nancy

Laat een bericht na: