Make the most out of your ingredients
title image

Yoghurt cake

Yoghurt cake

Empty the fridge - Yoghurtcake

Yoghurt op overschot die nog maar even goed blijft?

Maak er deze frisse cake van.

Recept Afdrukken

Yoghurt cake

Empty the fridge - Yoghurtcake
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Dessert
Keuken Belgisch
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 60 minuten
Porties
Maaltijd Dessert
Keuken Belgisch
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 60 minuten
Porties
Empty the fridge - Yoghurtcake
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Vet een ronde springvorm van 21 cm diameter of een rechthoekig taartblik in en bekleed de bodem met bakpapier.
  2. Meng de yoghurt met de olijfolie, suiker, eieren, citroensap, -zeste en vanille met een garde of mixer.
  3. Voeg vervolgens de bloem, bakpoeder en -soda, zout en nootmuskaat toe en meng het geheel tot alle klontertjes verdwenen zijn.
  4. Giet het deeg in de springvorm en bak de cake gedurende +/- 1 uur in een op 175°C voorverwarmde oven. Dek de cake op het einde indien nodig af met een beetje aluminiumfolie zodat hij niet te bruin wordt.
  5. Prik met een satéstokje in de cake om te zien of hij gaar is. Als het stokje er 'proper' uitkomt is de cake voldoende gebakken.
  6. Serveer de cake op kamertemperatuur. Als je hem goed verpakt, blijft de cake enkele dagen goed.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: