Yoghurt bosbessen koekjes
Porties Prep Tijd
20koekjes 15minuten
Kook Tijd
12minuten
Porties Prep Tijd
20koekjes 15minuten
Kook Tijd
12minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng in een grote mengkom de bloem met het bakpoeder en zout en zet opzij.
  2. Mix in een andere kom de suiker met de yoghurt, het ei, citroenschil- en sap, en vanille tot een glad beslag.
  3. Breng in een andere mengkom suiker, yoghurt, ei, citroenschil en sap, en vanille tot volledig gecombineerd.
  4. Meng de droge ingrediënten voorzichtig door de natte ingrediënten tot er geen klontjes meer zijn. Schep als laatste de bosbessen door het beslag.
  5. Vet een bakplaat in of bekleed ze met bakpapier. Schep telkens +/- 2 EL van het beslag op de bakplaat en laat ongeveer 3 cm tussen elk koekje. Strooi eventueel een beetje van de parelsuiker over de koekjes.
  6. Bak de koekjes voor +/- 12 min in een op 175°C voorverwarmde oven tot de randen lichtjes beginnen te kleuren. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een rekje.
  7. Je kan de koekjes 2 à 3 dagen in een luchtdichte doos bewaren. Wanneer ze al een beetje outbakken zijn kan je ze eventueel kan ze gedurende 5 min in een voorverwarmde oven terug opbakken.