Witloofsoep met hoegaarden
Maaltijd
Soep
Keuken
Belgisch
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk
Seizoen
Winter
Porties
Prep Tijd
4
personen
10
minuten
Kook Tijd
20
minuten
Porties
Prep Tijd
4
personen
10
minuten
Kook Tijd
20
minuten
Ingrediënten
1
flesje
Hoegaarden
6
stronkjes
witloof
in grove stukjes
1
ajuin
fijngesnipperd
1
aardappel(en)
geschild en in blokjes
olijfolie
1
liter
water
1
blokje
groentebouillon
1
blaadje
laurier
peper en zout
naar smaak
room
optioneel
Instructies
Fruit de stukjes witloof en ajuin gedurende +/- 10 minuten in een beetje olijfolie. Voeg vervolgens de blokjes aardappel en laurier toe.
Giet de Hoegaarden in de pan en roer eventuele aanbaksels los.
Voeg het water toe en laat de soep gedurende 20 minuten op een zacht vuurtje pruttelen.
Verwijder het laurierblaadje en mix de soep glad.
Breng de soep op smaak met peper en zout en voeg een beetje room toe indien je een crèmige’ soep wil.