Make the most out of your ingredients
title image

Wintergroenten met spekjes

Wintergroenten met spekjes

Empty the fridge - Wintergroenten met spekjes

Eerder deze week maakte ik nog een overzicht van wat er in januari in seizoen is qua groenten (Houd rekening met de seizoenen: Januari). Misschien waren er een paar onder jullie die dachten: saai, alleen maar kool! Maar dit stevige éénpansgerecht bewijst het tegendeel: Wintergroenten met spekjes.

Prei, savooikool, spruiten, aardappelen, witloof en spekjes in de wok en je hebt in no-time een hartig wintergerecht op tafel.

Ik lijst in dit recept voor wintergroenten met spekjes bepaalde hoeveelheden op, maar je kan deze eigenlijk zoals je zelf wil aanpassen. Heb je mer witloof of prei in huis en geen spruiten. Geen probleem. Of heb je nog wat boontjes in de diepvries? Die kunnen er ook perfect bij.

En een extra ingrediënt dat voor mij niet mag ontbreken: ketchup erover!

Recept Afdrukken

Wintergroenten met spekjes

Empty the fridge - Wintergroenten met spekjes
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Belgisch
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Seizoen Herfst, Winter
Porties
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Belgisch
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Seizoen Herfst, Winter
Porties
Empty the fridge - Wintergroenten met spekjes
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Blancheer de spruitjes, savooikool en aardappelen gedurende +/- 5 min in kokend, gezouten water tot ze beetgaar zijn. Giet de groenten vervolgens af en zet opzij.
  2. Warm de olijfolie in een wok of grote pan en fruit de fijngesnipperde ajuin samen met de chilivlokken tot ze glazig zijn.
  3. Zet het vuur hoog en voeg de blokjes aardappel en de spekjes toe en laat deze gedurende +/- 5 min bakken tot ze een goudbruin korstje hebben.
  4. Daarna volgt de savooikool, de prei, de spruiten en de witloof.
  5. Roer alles goed door elkaar en voeg vervolgens de knoflook en de overige kruiden toe. Kruid met peper en zout.
  6. Laat het geheel gedurende 10 à 15 min goed aanpakken tot alle groenten een mooi korstje hebben en gaar zijn.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: