Vodka bosbes infusie
Porties Prep Tijd
500ml 10minuten
Passieve Tijd
2weken
Porties Prep Tijd
500ml 10minuten
Passieve Tijd
2weken
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Meng de bosbessen met de suiker en het citroensap.
  2. Breek de bosbessen met een lepel. Ze moeten enkel lichtjes gekneusd zijn, dus maak er zeker geen papje van.
  3. Doe dit mengsel in een voldoende grote afsluitbare glazen pot of fles. Een grote confituurpot op een fles met zo’n ouderwetste porseleinen bierstop zijn ideaal.
  4. Overgiet het bosbessen-mengsel met de vodka en sluit de pot of fles af.
  5. Laat de infusie gedurende minimaal twee weken tot een maand rusten. Draai de pot/fles om de twee dagen een keer om.
  6. Eens de infusie gerust heeft, kan je het fruit verwijderen en de vodka zeven zodat alle restjes bessen eruit zijn.
  7. Dien de vodka op ‘on the rocks’, met limonade, of maak er siroop van voor over een taart.