Make the most out of your ingredients

Vodka met bosbessen

Vodka met bosbessen

Empty the Fridge - Friday market find 4 -Vodka met Bosbessen

Bosbessen op overschot

Nadat ik de geblutste bosbessen van mijn vierde Friday Market Find had verwerkt tot deze chutney van appel en bosbessen waren er nog altijd veel bosbessen over. Ik ben de laatste tijd nogal in een ‘inmaak-pekel-bui’ en dus wilde ik nog een recept uitproberen waarbij ik de bosbessen voor langere tijd kon bewaren.

Inspiratie

Als ik op zoek ben naar recept-inspiratie kijk ik (natuurlijk :)) altijd eerst even in mijn ijskast en vervolgens zie ik wat er nog in mijn voorraadkast en diepvries te rapen valt. Vaak komen de ideeën dan wel vanzelf.

Omdat ik zoveel kook, maak ik snel een link tussen verschillende ingrediënten die wel bij elkaar passen. Dat aangevuld met mijn arsenaal aan kookboeken en ‘my trusty friend’ google levert vrij snel een idee op voor mijn volgende Empty the Fridge recept.

Double B: Bosbessen en Bison vodka

Deze keer waren het dus de bosbessen een een fles Bison vodka die in mij diepvries lag. Voor deze vodka met bosbessen volgde ik dit recept.

Empty the Fridge - Friday market find 4 -Vodka met Bosbessen 2

Geduld

Het procédé is eenvoudig: Je crusht de bessen een beetje met de suiker, mengt deze met de vodka in een confituurpot en dan moet je wachten. Minimaal twee weken en dan ga ik kunnen proeven van mijn zelfgemaakte vodka met bosbessen. Ik ga alvast plannen maken voor een eerste Empty the Fridge cocktail party!

Recept Afdrukken

Vodka bosbes infusie

Empty the Fridge - Friday market find 4 -Vodka met Bosbessen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Dranken
Keuken Amerikaans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Zomer
Prep Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 2 weken
Porties
ml
Maaltijd Dranken
Keuken Amerikaans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Zomer
Prep Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 2 weken
Porties
ml
Empty the Fridge - Friday market find 4 -Vodka met Bosbessen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Meng de bosbessen met de suiker en het citroensap.
  2. Breek de bosbessen met een lepel. Ze moeten enkel lichtjes gekneusd zijn, dus maak er zeker geen papje van.
  3. Doe dit mengsel in een voldoende grote afsluitbare glazen pot of fles. Een grote confituurpot op een fles met zo'n ouderwetste porseleinen bierstop zijn ideaal.
  4. Overgiet het bosbessen-mengsel met de vodka en sluit de pot of fles af.
  5. Laat de infusie gedurende minimaal twee weken tot een maand rusten. Draai de pot/fles om de twee dagen een keer om.
  6. Eens de infusie gerust heeft, kan je het fruit verwijderen en de vodka zeven zodat alle restjes bessen eruit zijn.
  7. Dien de vodka op 'on the rocks', met limonade, of maak er siroop van voor over een taart.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: