Varkenskotelet met gestoofde rabarber en cidersaus
Porties Prep Tijd
2 10
Kook Tijd
25
Porties Prep Tijd
2 10
Kook Tijd
25
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Doe de rabarber samen met de gember, het citroensap, een scheutje water en honing in een kleine pot.
  2. Laat dit mengsel op een zacht vuurtje pruttelen tot alles mooi gemengd is, maar er nog stukjes rabarber te zien zijn (+/-15min).
  3. Was de aardappelen, snijd ze in hapklare stukjes van +/- 2,5 cm en kook ze gedurende +/- 5 min in kokend water tot ze beetgaar zijn.
  4. Bak de voorgekookte aardappelen in een beetje olijfolie en gekruid met peper en zou, gedurende +/- 15min tot ze mooi goudbruin zijn.
  5. Laat ondertussen een klontje boter en een beetje olijfolie smelten in een pan.
  6. Bak hierin de varkenskoteletten aan beide zijden gedurende +/- 20 min aan tot deze mooi gebakken en gaar zijn.
  7. Haal het vlees uit de pan, wikkel het in aluminiumfolie en laat het rusten terwijl je de saus maakt.
  8. Blus de pan waarin je het vlees bakte met de cider en laat deze saus wat indikken. Kruid de saus eventueel nog wat bij met peper en zout.
  9. Leg het vlees op een bord, schep de rabarber-compote ernaast, overgiet het vlees met de cider-saus en serveer met de gebakken aardappeltjes.