Make the most out of your ingredients

Tepache van ananas

Tepache van ananas

Empty the Fridge - Tepache van ananas

Ik zit de laatste tijd in een fermenteer experimenteer fase.

Bij fermentatie zorgen bacteriën, schimmels of gisten voor het omzetten van stoffen in een product, waardoor de zuurgraad, smaak, geur of uiterlijk verandert. Ik waagde mij al aan een aantal probeersels zoals rode zuurkool, kimchi, yoghurt en kefir maar helaas zonder al te veel succes.

Toen ik laatst op de markt een ananas kocht en er een tweede gratis bijkreeg probeerde ik deze Tepache van ananas uit.

Tepache van ananas

Het wad een vriendin die me kennis liet maken met tepache van ananas. Tepache is een gefermenteerde drank gemaakt van de schil en de schil van ananas, op smaak gebracht met bruine suiker en kruidnagel. Hoewel tepache meerdere dagen wordt gefermenteerd, bevat het geen alcohol. Soms wordt er een klein beetje bier toegevoegd om het alcoholgehalte te verhogen.

Tepache proeft een beetje als cider. Niet super zoet met een licht gefermenteerde smaak. Al bij al vond ik de tepache super gemakkelijk om te maken. Al wat je moet doen is in een grote bokaal het water met de bruine suiker en kruidnagel mengen en vervolgens de in stukjes ananas in stukjes snijden.

Recept Afdrukken

Tepache van ananas

Empty the Fridge - Tepache van ananas
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Dranken
Keuken Mexicaans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Prep Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 3 dagen
Porties
personen
Maaltijd Dranken
Keuken Mexicaans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Prep Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 3 dagen
Porties
personen
Empty the Fridge - Tepache van ananas
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Was de ananas en snijd hem in grote stukken. De schil en zo mag er gewoon aan blijven.
  2. Los de bruine suiker in een grote bokaal op in het water. Voeg de stukjes ananas en kruidnagel toe en dek de bokaal af met een katoenen doekje of handdoek.
  3. Zet de bokaal met tepache op een koele plek en zorg dat de bokaal niet in direct zonlicht staat. Na 2 à 3 dagen zal de tepache troebel worden en vormt er zich een beetje witte schuim bovenop de vloeistof. Dat kan geen kwaad. Je mag het schuim er gewoon afscheppen.
  4. Na 2 à 3 dagen is de tepache klaar en kan je hem in de koelkast bewaren. Serveer koud.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: