Stoofvlees ‘gone Asian’
Porties Prep Tijd
2personen 15minuten
Kook Tijd
35minuten
Porties Prep Tijd
2personen 15minuten
Kook Tijd
35minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Schil de wortelen, aardappelen en zoete aardappel en snijd ze in grote stukken. Ze gaan gedurende 25 minuten meekoken met het stoofvlees dus als je ze te klein snijdt zijn ze tegen het einde helemaal plat gekookt.
  2. Warm de olijfolie in een voldoende grote soeppot en fruit daarin de ajuin, de koriander, komijn, gember en knoflook aan tot de ajuin gaar en goudbruin is.
  3. Voeg de groenten toe en stoof deze kort aan. Voeg nu het water, het stoofvlees en de overige kruiden toe. Zet het deksel op de pot en laat het stoofvlees zachtjes ontdooien. Roer er regelmatig even door zodat alle smaken zich goed vermengen.
  4. Verwijder wanneer het stoofvlees volledig ontdooid is het kaneelstokje en de steranijs. Roer vervolgens de paksoi of spinazie door het stoofpotje tot deze net gaar is.
  5. Serveer het stoofvlees zo of met een fris slaatje met een yoghurtdressing.