Spanakopita
Porties Prep Tijd
4 25
Kook Tijd
45
Porties Prep Tijd
4 25
Kook Tijd
45
Ingrediënten
Instructies
  1. Stoom de spinazie gaar (+/-5 min).
  2. Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de ajuin en knoflook tot ze glazig zijn.
  3. Voeg de verse, gehakte kruiden toe.
  4. Meng het ei met de ricotta, de feta en de Parmezaan.
  5. Meng de rijst, gestoomde spinazie en gefruite ajuin door het kaas-/eimengsel en breng op smaak met peper en zout.
  6. Smelt de boter en gebruik hier een beetje van om een ovenschaal in te vetten. Leg er vervolgens een blad filodeeg in.
  7. Bestrijk het deeg met de gesmolten boter en leg er een nieuw vel over tot je de helft van het deeg op die manier opgebruikt hebt.
  8. Bestrijk het deeg met de vulling en dek deze vervolgens terug af met de rest van het filodeeg met telkens wat boter tussen elke laag.
  9. Bak de Spanakopita gedurende +/- 45 min in een op 175°C voorverwarmde oven tot de bovenkant goudkleurig is.
  10. Dien op met een slaatje met verse kruiden.